Beter gevonden door zoekmachine optimalisatie

Wellicht heb je er wel eens van gehoord: de term ‘zoekmachine optimalisatie’. Hiermee wordt niet gedoeld op de optimalisatie van zoekmachines maar het optimaliseren van websites zodat ze goed gevonden kunnen worden door search engines zoals Google. Als u een onderneming heeft is het een goed idee om te kijken of u daar ook in moet investeren. Verkoopt u producten of biedt u diensten aan en vindt u het belangrijk dat potentiële klanten terechtkomen bij uw bedrijf in plaats van bij de webpagina van uw concurrent? Dan is het verstandig om in zoekmachine optimalisatie te investeren. Zoekmachine optimalisatie kunt u goed en groots aanpakken als u een expert inhuurt om u op dit gebied te helpen. Webton is een bedrijf dat jarenlange ervaring heeft op het gebied websites bouwen en zoekmachine optimalisatie. U vraagt zich wellicht af wat wij als experts op dit gebied voor taken uitvoeren om uw webpagina beter vindbaar te maken. U moet denken aan de volgende dingen:

  • We bekijken of uw website een goede inhoud heeft: content is erg belangrijk voor zoekmachines. De inhoud van uw website moet in de context passen van het trefwoord waarop u gevonden wilt worden. Denk dus niet dat uw pagina helemaal geschreven moet worden voor search engines: u dient juist een site in te richten op de behoeften van uw potentiële klanten en als dat gebeurt, wordt de pagina vanzelf ook interessanter voor de zoekmachines. U doet dus aan zoekmachine optimalisatie door een inhoudelijke goede website te creëren.
  • De overzichtelijkheid van uw webpagina’s is ook zeer belangrijk voor zoekmachine optimalisatie: een goed georganiseerde site is beter te doorzoeken met de algoritmes die bedrijven als Google gebruiken dan een site die onoverzichtelijk in elkaar steekt.
  • De techniek achter uw website moet ook goed zijn en overzichtelijk. Zoekmachines zijn erop gebouwd om technisch kwalitatieve webpagina’s gemakkelijk te kunnen doorzoeken. Het is een belemmering als de techniek achter uw bedrijfspagina niet erg goed in elkaar zit.
  • De domeinnaam die u gebruikt is ook van belang: domeinnamen van organisaties die hoog staan aangeschreven en domeinnamen die al geruime tijd bestaan worden hoger in zoekresultaten gezet dan webpagina’s met nieuwe en obscure domeinnamen.
  • Uw website moet vaak vernieuwd worden: het updaten van uw site is dus van groot belang. Het is logisch dat zoekmachine optimalisatie ook hier op is gericht: een relevante en regelmatig bijgewerkte site komt logischerwijs hoger in de zoekresultaten van bijvoorbeeld Google terecht.
  • Daarnaast is linkbuilding belangrijk. Search engines kijken naar hoe vaak er verwezen wordt naar uw site: als er vaak linkjes naar uw website op het World Wide Web verschijnen dan is dat goed voor de zoekresultaten: een site waar naar verwezen wordt is immers waarschijnlijk een goede en relevante webpagina. Wij zorgen ervoor dat er linkjes worden gecreëerd die naar uw bedrijfssite leiden: teksten waarin trefwoorden zijn verwerkt die u wilt associëren met uw product.

Zelf doen aan zoekmachine optimalisatie?

U kunt het beste zoekmachine optimalisatie uitbesteden aan experts op dit gebied. Natuurlijk is het fijn om te weten dat het werk in dat geval goed gebeurt, het wordt immers uitgevoerd door ervaren vakmensen, maar het kan ook tegen u werken als het niet goed gebeurt. Wanneer er met trucjes wordt geprobeerd uw website hoog in de zoekresultaten te laten eindigen dan kan dat opgemerkt worden door bedrijven achter zoekmachines en dan kan u ‘gestraft’ worden met juist een lagere positie in de zoekresultaten van bepaalde trefwoorden. De zoekmachine optimalisatie kan dan dus averechts werken. Doe het dus goed of doe het gewoon niet. Een bedrijf als Webton heeft erg veel ervaring op het gebied van zoekmachine optimalisatie en is dus te vertrouwen met de kostbare positie van uw bedrijfswebsite. Het is immers van immens belang dat u gevonden wordt door potentiële klanten, en de zoekmachines, vooral Google, hebben daar erg veel invloed op. Tussen de 90 en de 98 procent van alle Nederlandse internetgebruikers maakt gebruik van de search engine Google: de grootse zoeksite ter wereld. Dit ontzettend veelzeggende stukje software moet dus zeker meegenomen worden in uw overwegingen rondom marketing.

Ethiek zoekmachine optimalisatie

Sommige mensen zien zoekmachine optimalisatie als het misleiden van de grote Googlemachine: je past immers je site aan op de eisen van dit bedrijf. Wij zien dat echter niet zo. We verbeteren je website op allerlei gebieden zodat de webpagina in eerste instantie een betere pagina wordt en daardoor ook weer beter gevonden wordt door zoekmachines. Zoekmachine optimalisatie is eigenlijk alleen een stimulans om een zo goed mogelijke webpagina te creëren die uiteindelijk vooral uw klanten bedient: een site die goed gevonden wordt is een site die:

  • een relevante en goedgeschreven inhoud heeft
  • overzichtelijk is opgebouwd qua tekst en qua vormgeving
  • relevant wordt gevonden door een community doordat er bijvoorbeeld vaak nieuwe updates verschijnen en de site regelmatig wordt bijgewerkt

Een goede site wordt goed gevonden: wij helpen u dus bij het vindbaar maken van uw bedrijfssite maar zijn daarbij vooral gericht op het beter maken van diezelfde site. Experts helpen u het beste uit uw online marketing te halen. Voor u het weet staat uw bedrijf in de spotlights en komen de juiste klanten uw kant op. Verkoopt u vulpennen? Wij kunnen er voor zorgen dat juist die mensen die op zoek zijn naar een mooie vulpen op uw website terechtkomen. Juist die mensen die trefwoorden als ‘vulpen kopen’ en ‘mooie vulpen’ intikken in zoekbalken komen voortaan bij u. Lees meer informatie hierover op onze partner website: klik hier.

Comments are closed.

Scroll to Top