Wat is zoekmachine optimalisatie?

Wat is zoekmachine optimalisatie. Dat is een goede vraag en als u zelfstandig ondernemer bent, of u heeft een eigen bedrijf, dan zult u zelf wel een redelijk beeld hebben van wat dit begrip inhoudt. Toch is het soms goed om stil te staan bij de betekenis van zoekmachine optimalisatie, want het begrip is bepaald niet eenduidig. Negentig procent van de bedrijven die er op dit moment in Nederland zijn, hebben een eigen website of webwinkel. Dat houdt in dat ze het product of de dienst die wij aanbieden, ook aanbieden op het internet. U kunt een website vergelijken met een gewone winkel maar dan in digitale vorm. Zoals geldt voor de gewone winkel, is het altijd beter om op een goede plek gevestigd te zijn zodat mensen eerder de winkel inlopen. Op internet werkt het eigenlijk precies zo, maar dan is de plek die u moet zien te bemachtigen, de hoogste plek in de zoekmachines. Om dit te gebruiken zult u op een slimme manier om moeten gaan met zoekmachine optimalisatie. U zult zich bewust moeten zijn van het feit dat zoekmachine optimalisatie niet iets is wat u een dagje doet. Zoekmachine optimalisatie moet namelijk onderdeel zijn van uw strategie en marketing. Er zijn namelijk vele andere bedrijven die ook de eerste plek in de zoekmachines willen veroveren en deze bedrijven zullen ook proberen te scoren. Waar het eigenlijk op neer komt is dat u gewoon een hele goede website of webwinkel moet bouwen en daar kunnen wij van Stramark u bij van dienst zijn. Wij weten alles van zoekmachine optimalisatie en kunnen u helpen meer aandacht en traffic te genereren. Als bedrijf zult u eerst altijd na moeten denken over wie uw doelgroep nu precies is. Alleen als u een duidelijk niche kiest, kunt u een doelgroep ook duidelijk aanspreken. Wij zeggen daarom bij Stramark altijd tegen onze opdrachtgevers: ‘maak het specifiek.’ Klanten willen namelijk graag persoonlijk aangesproken worden. Als ze het gevoel hebben dat ze er niet toe doen, dan klikken ze verder en zo veel tijd heeft u niet om aandacht te trekken want het internet is een medium dat draait om snelheid. Wij kunnen u helpen met de volgende zaken:

  • zoekmachine optimalisatie
  • internet marketing
  • linkbuilding
  • sociale media
  • webdesign

Zoekmachine optimalisatie: meteen aan de slag

Of u nu al jaren actief bent op internet of niet. Wij kunnen u helpen met het verbeteren van uw vindbaarheid. Wat haalt dat uit? Het antwoord op deze vraag is eigenlijk: ‘alles’. Vindbaar zijn op het wereldwijde web kan voor u als bedrijf een totale omslag betekenen. Vele tevreden klanten gingen u voor en maakten gebruik van onze diensten en jarenlange ervaring om hun website of webwinkel beter vindbaar te maken. Het eerste wat wij altijd doen is in kaart brengen wie u bent en wat uw bedrijf doet. Van u willen wij vervolgens een aantal zaken weten voor wij aan de slag gaan met zoekmachine optimalisatie. Dat zijn natuurlijk een aantal zakelijke dingen, maar waar wij ook altijd op in gaan is uw droom. Wat was uw droom toen uw aan het bedrijf begon? Wij geloven bij Stramark in de kracht van passie. Mensen die met passie aan de slag gaan stralen dat uit en deze energie helpt. Zoekmachine optimalisatie moet worden toegepast vanaf het begin wanneer u met een bedrijf start, maat u kunt er ook op ieder moment mee beginnen want het is ook nog zo dat zoekmachine optimalisatie aan verandering onderhevig is. Dat betekent dat de manieren waarop u vandaag uw vindbaarheid verhoogt, niet de manier hoeft te zijn waarop u morgen uw vindbaarheid verhoogt. Google en andere zoekmachines passen continue hun werkwijze aan en de manier waarop zij bepalen waar u komt te staan in de zoekmachines verandert met de tijd. Daarom zult u als bedrijf altijd met die veranderingen mee moeten groeien. Dit is ook de reden dat wij nazorg bieden. Wij vinden het namelijk belangrijk dat wanneer u bij ons komt, u ook na onze samenwerking nog tevreden bent. We onderhouden dan ook met al onze klanten een zeer nauw contact en iedereen kan altijd contact met ons opnemen als er vragen zijn of als er dingen moeten worden aangepast. Bellen en mailen kan dus op ieder moment en dat geldt voor bestaande en nieuwe klanten!

Zoekmachine optimalisatie: rapportcijfer

De zoekmachines maken eens in de zoveel tijd de balans op. Ze bekijken alle oude en nieuwe websites en bepalen zo hoe hoog deze komen te staan in de zoekmachines. Deze ranking is wel te vergelijken met een rapport dat u vroeger op school kreeg. Ieder half jaar of iedere drie maanden werd de balans opgemaakt en u ging wel of niet tevreden naar huis. Een goed rapportcijfer bracht een glimlach op uw gezicht maar u wist ook dat een goed rapportcijfer nog niet betekende dat u het bijltje erbij neer kon gooien. Het volgende rapport moest weer zo goed zijn of eigenlijk moest het volgende rapport nog beter zijn! Zo werkt het ook met de zoekmachines. Ze moedigen u aan om het beste uit uzelf te halen en uit uw bedrijf door de regels steeds opnieuw aan te scherpen en steeds weer te kijken of u nog wel aan het opletten bent. Een website die stilstaat, gaat in de zoekmachines dan ook direct achteruit. ‘Stilstand is achteruitgang’ geldt in de wereld van de internet marketing zeker en daarom moet u altijd bij de les blijven!

Comments are closed.

Scroll to Top